Supplement vital 10% 5kg

Supplement vital 10% 5kg

za prasad

U želji da ( manjim ) kupcima ponudimo proizvode koji sadrže najsavremenije dozvoljene dodatke, koje teško mogu nabaviti, još teže aplicirati u svojim smešama nastala je linija proizvoda NIKAD LAKŠE. Ove predsmeše su namenjeni za tov pilića – 10 % ČIK AMINOSPRINTER, odgoj prasadi od 7. dana po prašenju do tri nedelje po odbijanju – 10 % SUPPLEMENT BABY i za odgoj prasadi od odbijanja do prevođenja u tov – 10 % SUPPLEMENT VITAL.

     Predsmeše sadrže proizvode visokiih biotehnilogija: manamoligosaharide, betaglukane, tanine i butirate. Svi ovi aditivi specifičnom aktivnošću značajno utiču na poboljšanje imunog statusa organizma, bez obzira na poreklo biološkog pritiska ( izloženost patogenim mikroorganizmima, mikotoksinima, toplotnom stresu, prisustvu nespecifičnog proliva i td ). Konkretno, mananoligosaharidi i beta glukani ( izolovani iz ćelijskog zida kvasaca ) spadaju u grupu organskih adsorbenata mikotoksina. Važno je znati da mineralni adsorbenti ( klinoptiloliti, montmorioniti, gline, zeoliti ) imaju ograničen efekat ( odlični za aflatoksin i dobri za zearlenon ), organski adsorbenti pokrivaju ostale toksine ( naročito DON ), ali su i odlični imunostimulatori. Butirati su specifične, jedine prirodne materije koje energiju predaju direktno u mitohondrije ćelija crevnog epitela. Dakle što je crevni epitel – sluzokoža creva zdravija i otpornija, teže dolazi do infekcija i „ispiranja” crevnih resica, što je od ogromnog značaja u odgoju prasadi.

    Pored toga sadrže lako svarljive i visoko iskoristive izvore proteina ( krompirov proteinski izolat – za piliće i prasad ), kao i mleko u prahu, surutku ( za prasad ) i energije ( dextroza, butirati ). Naravno, sintetičkim aminokiselinama ( lizin, metionin, treonin i triptofan ), izvori su maksimalno izbalansirani, tako da je sinteza mišićnih vlakana – mesa maksimalna.

     Iskoristivost dela smeše koji se dodaje kukuruza / žitarica i sojine sačme / pogače ili griza je poboljšana prisustvom enzima fitaze, α-amilaze i β-glukanaze. Na taj način fitinski vezan fosfor iz žitarica postaje iskoristiv za mlade životinje. Takođe, iskoristivost proteina i energije iz pomenutih sirovina je znatno povećana. Tako se utiče na bolje proizvodne rezultate – prirast i utrošak hrane ( konverziju )

     Zakiseljivač i posebno birani izvori kalcijuma, smanjuju puferni kapacitet hrane i sprečavaju vezivanje kiseline u git, time je omogućeno i rano navikavanje prasadi na suvu hranu, a time i bezbedno, rano odbijanje.

    Proizvodi sadrže organske i neorganske adsorbente mikotoksina.

    Dakle, proizvođač treba da obezbedi samo zdrave žitarice i ispravne sojine proizvode i „pristojno“ da ih izmeša u predviđenom – preporučenom odnosu. NIKAD LAKŠA I SIGURNIJA PROIZVODNJA PILIĆA I PRASADI!  

Kontaktirajte nas

Visok kvalitet i zadovoljan klijent je naš najveći adut.

Raspolažemo sa širokim asortimanom proizvoda u preko 50 maloprodajnih objekata širom severne Srbije.

Kontaktirajte nas putem sajta, pišite preko kontakt forme ili potražite kontakt podatke maloprodajnog objekta naše prodajne mreže.

Telefon
Telefon
+381 24 4 731 100
Adresa
Adresa
43 Železnička, 24321, Mali Iđoš, Srbija
E-mail
E-mail
office@chickprom.rs