Milka 4% 4kg

Milka 4% 4kg

za telad

Namenjena je za pripremanje gotove hrane za telad po odbijanju na gazdinstvu. Meša se 4 kg u 100 kg ( 4 % ) već pripremljene hrane. Vitaminsko mineralni sastav je u potpunosti prilagođen ranom, bezbednom zalučenju i uspešnom odgoju teladi.  Ovaj premiks omogućava veliku fleksibilnost i kombinatoriku u izboru hraniva za pripremu hrane. Strogo voditi računa o kvalietetu žitarica i sojinih proizvoda za pripremu hrane za ovu inače vrlo osetljivu kategoriju. Aroma dodata u premiks čini smešu sastavljenu sa njim atraktivnom, telad  je rado konzumiraju.

Ovde su dati neki primeri smeša, a možete ih preuzeti i u svakoj našoj prodavnici. Ukoliko imate neke specifične zahteve možete kontaktirati naše stručnjake.

PRIMERI SMEŠA ZA TELAD NA BAZI PREMIKSA

MILKA 4 %

Smeše za telad

 

I

II

III

IV

Kukuruz

15

28

37

13

Ječam

-

20

-

20

Tritikale

20

-

20

20

Raž / Zob

15

10

10

10

Žitomix

23

-

 

 

Sojina sačma cp

-

-

5

5

Sojina pogača cp

5

5

-

-

Suncokretova sačma cp

15

18

15

11

Kvasac cp

3

-

2

2

Stočno brašno cp

-

15

7

15

MILKA KP 4% cp

4

4

4

4

*Zbog nerazvijenog enzimatskog sistema teladi, često nenaviknuta na čvrstu hranu, preporučujemo upotrebu Farmatan – a rastvorenog u vodi, za prevenciju i zaustavljenje eventualne pojave proliva i pojačavanje imuniteta.

*U slučaju ranog odbijanja preporučijemo upotrebu zamene mleka za telad eminentnog evropskog proizvođača Milkilakt.  

*Pri pripremi hrane za ovu kategoriju, voditi računa o kvalitetu kukuruza i žitarica. Preporučuje se dodavanje adsorbenta mikotoksina Benazel.

NAPOMENA: pri pripremi hrane za telad voditi računa da se komponente ne melju u sitno brašno! Žitarice treba da budu samo grubo samlevene.

                   Za uspešan odgoj teladi neophodno je obezbediti kvalitetno seno. Silažu ne davati do tri meseca starosti.

PREPORUČUJEMO

FARMATAN

Prirodni preparat na bazi tanina. Sprečava pojavu nespecifičnih proliva. Izuzetan je prirodni promotor rasta i imunostimulator. Moguće ga je umešati u hranu u količini od 200 g / 100 kg hrane ili rastvoriti u vodi.

BENAZEL adsorbent mikotoksina

Specifičnom strukturom ( klinoptilolit, montmorionit ) vezuje za sebe širok spektar mikotoksina u digestivnom traktu i tako blokira njihovu resorpciju i štetan uticaj na telad. Dozira se 0,5 do 2 %, zavisno odkontaminacije žitarica. Preventivno se preporučuje 0,5 % ( 2 supene kašike na 10 kg hrane ).

MILKILAKT  zamena mleka za telad

Vrhunski proizvod, eminentnog evropskog proizvođača. Moguće je upotrebom ovog proizvoda strogo po uputstvu postići uštede zato što je mlečna zamenica jevtinija od konzumnog mleka, a da se ni na koji način ne ugrozi zdravlje i razvoj teleta.

KOMPONENTE

U našim prodavnicama možete kupiti praktično sve komponente, za sve koncepte ishrane teladi. Možemo ponuditi: sojinu sačmu, sojinu pogaču, punomasni ekstrudirani sojin griz, stočno brašno, suncokretovu sačmu, kukuruzno stočno brašno, suvi repin rezanac, stočni kvasac, stočnu kredu, stočnu so, dikalcijumfosfat, lizin, metionin...

Kontaktirajte nas

Visok kvalitet i zadovoljan klijent je naš najveći adut.

Raspolažemo sa širokim asortimanom proizvoda u preko 50 maloprodajnih objekata širom severne Srbije.

Kontaktirajte nas putem sajta, pišite preko kontakt forme ili potražite kontakt podatke maloprodajnog objekta naše prodajne mreže.

Telefon
Telefon
+381 24 4 731 100
Adresa
Adresa
43 Železnička, 24321, Mali Iđoš, Srbija
E-mail
E-mail
office@chickprom.rs